abonneren

AMD toont concept Windows Tablet

Als Intel het kan, kunnen wij het ook, moet AMD gedacht hebben toen ze een tablet in elkaar schroefden. De concept-tablet heeft een nieuwe generatie Trinity-chip als basis - een A6 - en beschikt over een 11,6"-scherm. Uiteraard aanraakgevoelig.

AMD wil ook graag de tablet-markt in. En dat moet eigenlijk prima lukken met de nieuwe generatie Trinity-apu's. Ze zijn vrij zuinig - zeker als er nog wat getweakt wordt - en ruim krachtig genoeg voor het afspelen van full-hd materiaal. Multitasking, wat nu de standaard is, moet ook geen probleem opleveren met twee kernen (of één Piledriver-module). 

Er is een video - hier te vinden - die laat zien wat voor apparaat het is. Met name het koppelbare toetsenbord valt op. Nat als dat AMD usb 3.0 heeft weggelaten. Wat vreemd is, want die zit wel standaard in de chipset voor Trinity. Wel zit er natuurlijk hdmi op, zodat het afspelen op een groot scherm geen probleem vormt.

Aangezien het een concept-tablet betreft, valt er nog niets over vormgeving, accuduur of echte prestaties te zeggen. Wij zijn benieuwd of we ooit een echte versie in handen krijgen. Zou wel mooi zijn om wat concurrentie te krijgen in deze markt. 

Geschreven door: Jaap Veenstra op

Category: Nieuws, Tablets

Tags:

Laatste reactie