AMD stort zich op SSD-markt

Hardwarefabrikant AMD komt met een eigen reeks solid state drives (SSD's) op de markt, speciaal ontwikkeld voor gamers. Het Amerikaanse bedrijf is voornamelijk bekend van diens processoren en Radeon-videokaarten.

Nadat de SSD-plannen van AMD lekten, onthult de fabrikant vandaag officieel te werken aan drie verschillende 'Radeon R7'-SSD's in capaciteiten van 120GB, 240GB en 480GB.

De schijven hebben een top lees/schrijf-snelheid van 550MB/s en gaan naar verwachting vier jaar mee. Prijzen zijn nog niet bekend en ook is nog niet duidelijk wanneer ze precies te koop zijn.

Groeiende markt

"De SSD-markt groeit nog steeds, en AMD ziet de gaming-doelgroep mogelijk als een goed moment om in te stappen," aldus een woordvoerder van IHS Technology aan Computer World.

De marktanalist verwacht dat SSD's voor pc's de komende vier jaar 25 procent meer verscheept worden en dat de totale winst die met deze producten wordt gemaakt daarmee met 17 procent stijgt. Naar verwachting worden er in dezelfde periode 3 procent minder 'ouderwetse' harde schrijven verkocht.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Opslag

Tags: Opslag, SSD, AMD