abonneren

AMD koopt SeaMicro

AMD stapt in de cloud computing met de overname van SeaMicro. AMD wil flexibele oplossingen kunnen bieden aan bedrijven die veel processorkracht en geen downtime eisen. Met de overname van SeaMicro kan dat. AMD heeft 334 miljoen dollar betaald voor SeaMicro. 284 miljoen is cash betaald.

SeaMicro is een bedrijf dat low-power cloud-oplossingen biedt. Ze hebben daarvoor een eigen technologie ontwikkeld die AMD bijzonder interessant vindt.

AMD meldt dat hun opterons en SeaMicro's technologie voor het koppelen van servers (op hardwareniveau) een lastig te verslaan concept is. Immers: wat bedrijven willen is een laag energieverbruik, een zeer betrouwbaar platform en veel rekenkracht. 

SeaMicro heeft ook nog een eigen fabric-systeem dat bijzonder krachtig, zuinig en compact is. AMD zal deze producten (veelal op basis van Intel processors) blijven supporten, maar wil wel langzaam naar fabrics werken met eigen producten. Dat is een logische stap, gezien het feit dat Intel en AMD keiharde concurrenten zijn. 

Geschreven door: Jaap Veenstra op

Category: Nieuws, Opslag

Tags: servers