AMD komt met OpenGL ES 2.0 driver

AMD introduceert een Open GL driver voor destktopcomputers die ondersteuning biedt aan WebGL. AMD is daarmee naar eigen zeggen de eerste met een driver die zorgt voor de hardware ondersteuning van de in opkomst zijnde standaard WebGL, voor 3D-grafische toepassingen via internet.AMD is een trouweaanhanger van industriestandaarden.
Zeker die standaarden die de mogelijkheden van GPU's voor gebruikers beschikbaar maken. De nieuwe driver is mogelijk geworden door de kracht van de Fusion grafische kaarten.

De nieuwe driver maakt het voor softwareontwikkelaars mogelijk om 3D-toepassingen voor mobiele toepassingen te ontwikkelen en te testen op desktopsysteemen en workstations, die AMD grafische kaarten bevatten. WebGL maakt het mogelijk om door hardware versnelde grafische 3D-toepassingen te maken die draaien in een browservenster. Ontwikkelversies van Firefox, Safari, Chrome en Opera bieden al ondersteuning voor WebGL.

De driver is beschikbaar in de Ati Catalist 10.7 beta OpenGL EX 2.0 software voor Windows 7, Vista en XP. De software is compatible met alle ATI-kaarten die sinds 2008 zijn uitgebracht.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Software

Tags: