abonneren

AMD geeft bug in cpu toe

AMD heeft toegegeven dat sommige processorfamilies een bug bevatten. Chip expert Matthew Dillon heeft deze zeer specifieke bug gevonden en heeft AMD op de hoogte gebracht.

De bug is erg lastig te vinden en wellicht nog lastiger te reproduceren. Het gaat om een segmentatiefout in de fill_sons_loop code. In geval van een zeer specifieke reeks van opeenvolgende back-to-back POP's en terug-instructies kan een incorrecte update komen van de stack-pointer. 

Dillon heeft AMD geholpen met het opzetten van een test-opstelling, aangezien de fout bijzonder lastig te reconstrueren is, omdat het zo specifiek is. Nadat het een usb-stick heeft samengesteld met een besturingssysteem en test-case, is AMD er mee aan de slag gegaan.

AMD heeft tests uitgevoerd en is tot de conclusie gekomen dat er inderdaad een bug in bepaalde families zit. Welke het zijn, is niet bekend. Dillon was zeer verrast door de openheid van AMD en het feit dat hij een bug heeft gevonden in een cpu van een dusdanig grote partij. 

Bron: techeye.net

Geschreven door: Jaap Veenstra op

Category: Nieuws, Processoren

Tags: AMD, bug, Cpu

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord