AMD, ARM en Texas Instruments richten pijlen op Intel

AMD, ARM en Texas Instruments gaan samen met een aantal andere bedrijven een alternatief computerplatform ontwikkelen en richten zich daarmee tegen de heersende macht van Intel.

De bedrijven hebben elkaar gevonden in de HSA Foundation (HSA staat voor Heterogeneous System Architecture). De HSA beoogt een alternatieve architectuur voor computers en mobiele software ontwikkeling. Het doel is Intel van de troon te stoten. Tot nu toe bestaat het consortium uit vijf bedrijven: AMD, ARM, Texas Instruments, Imagination Technologies en Mediatek. Mediatek is na Qualcomm een van de grootste fabrikanten van chips voor draadloze technologie.

De non-profit-organisatie wil komen tot open standaarden die het gebruik van heterogene computeromgevingen mogelijk maken en ontwikkelaars de mogelijkheden van moderne cpu’s en gpu’s optimaal laten benutten.

De samenwerking zou moeten leiden tot een universeel platform voor pc’s, smartphones, tablets en superdunne notebooks, zowel als supercomputers en cloud-servers. Al deze toepassingen moeten gebruik gaan maken van intensieve parallele verwerking van gegevens. AMD heeft een jaar geleden al plannen voor de HSA Foundation aangekondigd.

Bron: GigaOM

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Organisatie

Tags: amd, hsa