abonneren

Amazon’s nieuwe Fire tablets

Amazon vernieuwt zijn tablet-productlijn met drie nieuwe versies van de Kindle Fire Android-tablets: twee 7 inch-varianten en een 8,9 inch exemplaar.

Amazon vernieuwt zijn tablet-productlijn met drie nieuwe versies van de Kindle Fire Android-tablets: twee 7 inch-varianten en een 8,9 inch exemplaar.

Eind augustus was de huidige Kindle Fire al uitverkocht en geruchten over een nieuwe versie zijn er ook al geruime tijd. Nu weten we met welke nieuwe tablets Amazon de strijd met de Google Nexus 7 aangaat.

De nieuwe Kindle Fire heeft een 40% snellere processor en twee maal zoveel ram-geheugen. Ook de accu gaat veel langer mee dan bij zijn voorganger.  De nieuwe Kindle fire is ook nog eens goedkoper geworden en zal door Amazon voor $ 159 worden aangeboden.

Kindle Fire HD

Helemaal nieuw  is de Kindle Fire HD. Deze krijgt een snelle Texas Instruments OMAP 4470 dualcore processor en 16 GB opslagruimte gecombineerd met een 1280 x 800 pixel scherm, gelijk aan dat van de Google Nexus 7.  Het apparaat moet 11 uur op een acculading kunnen werken en er is een snelle mimo versie van wifi ingebouwd. Amazon verkoopt de Fire HD in de VS ook voor een concurrerende prijs van $199

Er komt ook nog een 8,9 inch variant van de Kindle Fire HD met een HD-scherm met 1920 x 1200 pixels. Deze zal met 16 GB opslagruimte voor $ 299 worden verkocht.

De nieuwe Kindle Fire tablets zijn nu al te bestellen in de VS. Daar hebben we in Nederland nog weinig aan. Volgens geruchten zou Amazon nog steeds een eentree op de Nederlandse markt voorbereiden. Wij zijn benieuwd.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Tablets

Tags: amazon