abonneren

Amazon werkt aan twee smartphones

Online verkoper Amazon gaat twee smartphones uitbrengen; een duurdere variant met een 3D-techniek waarmee zonder bril 3D-beelden getoond kunnen worden en een goedkoper model dat gebruik maakt van het Kindle Fire-besturingssysteem FireOS. Dit meldt technologieblog TechCrunch.

Helemaal verrassend is het niet dat Amazon werkt aan twee smartphones. De Amerikaanse krant The Wall Street Journal meldde namelijk vorige maand al dat de onlinewinkel met een 3D-telefoon op de markt zou gaan komen. Het scherm zou een sensor bevatten die de ogen van de gebruiker in de gaten houdt, om zo de kijkhoek altijd juist af te stellen en het beste 3D-effect te tonen.

Amazon’s 3D-telefoon moet volgens TechCrunch ‘The Smith’ gaan heten. Het apparaat beschikt niet over een 3D-scherm, meldt de bron, maar heeft op elke hoek van het apparaat een camera ingebouwd dat hoofd- en oogbewegingen van de gebruiker registreert. Hierdoor kan de impressie van 3D worden gegeven.

De tweede smartphone die Amazon gaat uitbrengen, moet volgens Techcrunch bijna voor niks over de toonbank gaat. Het is nog onbekend of Amazon dit wil bekostigen uit advertenties of dat het verkocht wordt in combinatie met een Amazon Prime abonnement, een dienst die maandelijks geld kost en klanten kortingen en extra’s biedt. Beide toestellen moeten volgend jaar verschijnen.

Geschreven door: Kenneth Stamp op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: amazon, smartphones

Laatste reactie