Amazon verkoopt meer e-books dan hardcovers

© CIDimport

Amazon verkoopt meer e-books dan hardcovers

Geplaatst: 20 juli 2010 - 06:07

Aangepast: 17 november 2022 - 08:53

Redactie ID.nl

Het gaat goed met de verkoop van e-books, meldt Amazon. Tegenover elke 100 gebonden boeken die het bedrijf de afgelopen drie maanden verkocht, stonden 143 exemplaren voor de Kindle, Amazons eigen e-reader. Afgelopen maand (vlak voor de vakantie, dat heeft er vast mee te maken denken wij) steeg dat tot 100 - 180. Over hoe de verkoop van e-books het doet afgezet tegen de complete boekverkoop (dus gebonden boeken en paperbacks samen) doet Amazon geen uitspraken.Ongetwijfeld levert een dergelijke vergelijking heel andere cijfers op. Hardcovers zijn verhoudingsgewijs duur, waardoor de keuze voor een e-book, dat zo rond de 10 dollar kost, voor de hand ligt.

Het gaat goed met de verkoop van e-books, meldt Amazon. Tegenover elke 100 gebonden boeken die het bedrijf de afgelopen drie maanden verkocht, stonden 143 exemplaren voor de Kindle, Amazons eigen e-reader.

Afgelopen maand (vlak voor de vakantie, dat heeft er vast mee te maken denken wij) steeg dat tot 100 - 180.

Over hoe de verkoop van e-books het doet afgezet tegen de complete boekverkoop (dus gebonden boeken en paperbacks samen) doet Amazon geen uitspraken.

Ongetwijfeld levert een dergelijke vergelijking heel andere cijfers op. Hardcovers zijn verhoudingsgewijs duur, waardoor de keuze voor een e-book, dat zo rond de 10 dollar kost, voor de hand ligt.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten