Amazon verkoopt 1 miljoen Kindles per week

Dat de Kindle-tablet een succes is, dat was al duidelijk. Nu laat Amazon vriend en vijand weten dat er momenteel meer dan 1 miljoen Kindle Fire-tablets per week verkocht worden.

Deze duizelingwekkende aantallen zijn ongetwijfeld pijnlijk voor de concurrenten die moeite hebben met het verkopen hun tablets. Maar ook voor Apple moet het succes van het apparaat een doorn in het oog zijn.

Volgens Amazon neemt de populariteit van de Fire alleen nog maar toe en zijn de verkoopaantallen week na week hoger. Amazon zwijgt echter over de exacte verkoopcijfers.

Dat er door de pers niet onverdeeld positief over de Kindel Fire-tablet wordt geschreven, het is immers een tablet met beperkingen, mag de pret bij het publiek kennelijk niet drukken. Het grote voordeel van de Kindle is het ‘ecosysteem’ met content en diensten die Amazon aan zijn klanten kan bieden.

Ook marktanalisten zijn er van overtuigd dat er een gouden toekomst is voor de budget-tablets. De Kindle-Fire kost $199, $ 300 minder dan de goedkoopste iPad. Of de Kindle-Fire ook buiten de VS verkoch zal gaan worden, is nog altijd niet bekend.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Tablets

Tags: Kindle