abonneren

Amazon komt met zes tablets

De Amerikaanse webwinkel Amazon laat zich door Google niet de kaas van het brood eten. Zo spreekt een vertegenwoordiger van het bedrijf over nieuwe Kindle Fire tablets in maar liefst zes varianten.

De enorme belangstelling voor de Google Nexus 7 tablet moet de leverancier van de tot nu toe meest populaire Android-tablet, de Kindle Fire, een doorn in het oog zijn. Amazon gaat de concurrentie aan met nieuwe Kindle-tablets die nu in meerdere formaten zullen verschijnen. Zo komt er een 10 inch versie naast een nieuwe 7 inch-tablet. Vermoedelijk zullen er ook meerdere opslagconfiguraties komen bijvoorbeeld met 8 en 16 GB.

De huidige Kindle Fire die Amazon voor $199 verkoopt, heeft 8 GB opslagruimte. De tablet gebruikt weliswaar Android, maar biedt geen toegang tot de Google Play winkel. De Fire bindt zijn gebruikers aan de eigen Amazon app store en eigen media store. Of Amazon daarin verandering gaat brengen met de komende nieuwe tablets zullen we moeten afwachten.

Er zijn ook geruchten dat Amazon een eigen smartphone zou willen uitbrengen. Het zou echter ook kunnen zijn dat er tabletvarianten met 3G of 4G breedbandnetwerk komen. De nieuwe Amazon tablets worden nog voor het einde van het jaar verwacht.

 

Bron: ARS

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Tablets

Tags: Kindle Fire

Laatste Vacatures