abonneren

Amazon introduceert Dropbox-alternatief

Er zijn inmiddels behoorlijk wat opties als je data in de cloud wil opslaan. Dropbox, Apple (iCloud) Microsoft (Sky Drive) en Google (Google Drive) bieden allemaal gratis cloud-opslag. Amazon biedt nu ook virtuele opslag aan onder de naam Cloud Drive.

 

De Amazon Cloud Drive dienst bestaat al 2 jaar (vooral voor het opslaan van muziek) maar was nog niet in staat om bestanden automatisch te synchroniseren en had slechts een basale web-interface. Nu kun je met Cloud Drive synchroniseren en is er een nieuwe desktop-app voor Windows (xp t/m windows 8) en OS X (10.6 en later). Geen app voor Linux dus. De app maakt gebruik van Java en de Windows-versie wordt met ingebouwde Java runtime geleverd. Java staat inmiddels bekend om de beveiligingslekken maar dat is vooral in de browser-plugin en die wordt niet door Cloud Drive gebruikt.

 

5 GB gratis Amazon Cloud Drive opslag

Na installatie, wordt er een mapje getoond op je pc waarin je bestanden kunt zetten die dan automatisch worden verstuurd naar de gratis 5 GB Cloud Drive op de Amazon-server. Wanneer je de app op een andere computer installeert, heb je daar vervolgens ook snel toegang tot de cloud-bestanden. Wie meer wil opslag wil kan dat bijkopen voor een jaarlijks bedrag. Het is goedkoper dan Dropbox maar als we de commentaren lezen op internet is de dienst van Amazon nog niet zo volwassen als die van Dropbox. Voor consumenten zou het wel voldoen maar sommige reviewers vinden de dienst nog niet geschikt voor bedrijven

 

Amazon Cloud Drive app

Er is ook een Cloud Drive app voor Android maar die is nog beperkt en kan alleen gebruikt worden voor het opslaan van foto’s en synchroniseert niet automatisch. De app is sinds 1 februari ook niet meer voorzien van updates. Tegenover Arstechnica verklaarde Amazon dat het geen specifieke informatie had omtrent eventuele apps voor iOS, Android en andere mobiele platformen. Iets dat de concurrentie dus al wel biedt.

[Via: Arstechnica]

Geschreven door: Martijn Verkuil op

Category: Nieuws, Opslag

Tags: amazon, cloud-opslag

Laatste reactie