abonneren

Amazon Fire Phone slaat niet aan

Webwinkel Amazon krijgt diens Fire Phone maar niet aan de man. Uit recent gepubliceerde kwartaalcijfers blijkt dat het bedrijf nog 65 miljoen euro aan onverkochte toestellen op voorraad heeft.

Amazon schreef maar liefst 134 miljoen euro af in Fire Phone-gerelateerde zaken. Er werden te veel toestellen ingeslagen, die niet verkocht werden en daardoor kon de webwinkel afspraken met leveranciers niet nakomen.

Het bedrijf maakt niet bekend hoeveel Fire Phones er daadwerkelijk zijn verkocht. De smartphone werd in juni onthuld en werd in eerste instantie voor omgerekend zo'n 160 euro aangeboden, in combinatie met een telefoonabonnement van twee jaar bij AT&T. Dat het toestel al snel werd afgeprijsd naar zo'n 80 eurocent, blijkt nu een teken aan de wand.

Tevreden klanten?

De Fire Phone biedt gebruikers een aangepast Android-besturingssysteem waarbij de apps van Amazon zelf centraal staan. Zo staan de Amazon Appstore, Amazon Instant Video en Amazon Music er standaard op geïnstalleerd.

Consumenten die de telefoon wél hebben gekocht, blijken niet allemaal even blije kopers. Van de 3000 recensies op de productpagina van het toestel komt krap 2000 beoordelingen niet boven één ster uit.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: amazon, Fire Phone

Nieuws headlines

Laatste reactie