abonneren

Amazon drie nieuwe Kindle Fire tablets

De Kindle Fire Android-tablet voor $ 200 was een groot succes voor Amazon in de VS. Nu Google zich op dit marktsegment stort, kan Amazon natuurlijk niet stil zitten. Verwacht wordt dat Amazon met een verbeterde versie van de Kindle Fire zal komen.

Het ziet er naar uit dat het niet bij één exemplaar blijft maar dat het er zelfs drie of vier worden. Vermoedelijk komen er drie tablets met een 7 inch scherm met verschillende resoluties: 1024 x 600 pixels of 1280 x 800 met verschillende andere opties als camera en 4G-datacommunicatie. Het is niet uitgesloten dat er zelfs een 8,9 inch-versie komt met 1920 x 1200 pixels. De specificaties zijn niet vrijgegeven maar verwacht wordt dat er een Nvidia Tegra 3-processor of een Omap-processor van Texas Instruments gebruikt wordt. De prijs zal rond de $200 blijven. Wel (Ook) zal de bestaande Kindle Fire waarschijnlijk goedkoper worden. De 7 inch Kindle Fire 2 wordt in het derde kwartaal verwacht. De 8,9 inch versie zou in het vierde kwartaal kunnen verschijnen. Het kan nog een warm najaar worden met al die nieuwe tablets.

Er zijn nog steeds geruchten dat Amazon binnenkort een Nederlandse webshop zal openen. Wanneer dat is en of de Kindle Fire dan ook bij ons te koop zal zijn moeten we afwachten.

Bron: Appleinsider

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Tablets

Tags: Kindle Fire