abonneren

Almeerse Google Maps-moord is opgelost

Er was deze week veel te doen over een satellietfoto op Google Maps die ogenschijnlijk een onopgeloste moord toonde. Nu blijkt dat het toch om een hond ging.

Op een foto uit 2009 op Google Maps leek een moord te hebben plaatsgevonden op een houten platform op het water in het Beatrixpark in Almere. De beelden gingen al snel de hele wereld over en iedereen boog zich over de vraag of het om een moord ging. De waarheid is nu 'boven water' gekomen. De dader was de 5-jaar oude golden retriever Rama.

In ons vorige bericht van vandaag las je dat op Reddit een actie is gestart waarbij de dader(s) van de aanslag op de Boston Marathon worden gezocht. De Almere moordzaak kwam ook onder de aandacht op Reddit. Iemand uit Almere zette het beeld van Google Maps online met de vraag of het om een moord zou gaan. Verschillende mensen beweerden echter op basis van de foto een hond te herkennen en dachten dat het ‘bloedspoor’ op de foto gewoon het waterspoor van de hond was die een stukje gezwommen had.

Almere moord google maps

Moordmysterie opgelost

Dit mysterie is nu opgelost, het gaat inderdaad om een hond, een golden retriever (destijds 5 jaar) genaamd Rama van Jacquelina Koenen. Volgens de 52-jarige eigenaresse laat de hond vaak een spoor van water achter wanneer hij een eindje gaat zwemmen en dan weer naar haar en haar vriend rent. Dat waterspoor zorgde voor de donkerbruine kleur op het hout dat voor bloed werd aangezien.

 

Geschreven door: Martijn Verkuil op

Category: Nieuws, Samenleving

Tags: Google Maps, moord

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord