abonneren

Alleen Apple en Motorola spelen eerlijk met benchmarks

Na het bericht dat Samsung met de Galaxy Note 3 opnieuw knoeit met benchmarkresultaten, heeft Anandtech vrijwel alle huidige smartphones doorgelicht. Wat blijkt? Vrijwel niemand blijkt eerlijk met de resultaten om te gaan. Op Apple en Motorola na heeft Anandtech bij alle fabrikanten bewijs gevonden van valsspelen in benchmarks.

Anandtech hebben vrijwel alle bekende benchmarks op een groot aantal smartphones getest. Daaruit blijkt dat niet alleen Samsung, maar ook HTC, Asus en LG de benchmarkresultaten manipuleren om zo de telefoon gunstiger over te laten komen. Zo scoren de HTC One en de recentelijk geïntroduceerde LG G2 bijna 10 procent hoger te scoren, omdat de smartphones bij detectie van benchmarksoftware de cpu maximaal overklokt. De enige twee fabrikanten die ongeschonden uit de test komen, zijn Apple en Google/Motorola.

Ook geeft Anandtech aan verbaasd te zijn over de moeite die de fabrikanten steken in het knoeien met benchmarks, omdat de uiteindelijke score in de meeste gevallen nauwelijks hoger ligt. Zo laten de meeste 'valse' benchmarks een stijging tot maximaal vijf procent zien op de cpu-scores en maximaal 10 procent op de gpu-scores. Een precieze verhandeling en de cheattabel is hier te vinden.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: smartphones, Benchmarks

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord