abonneren

Aldi verkoopt Galaxy Note-achtige Wolfgang-phablet

Supermarktketen Aldi brengt weer een Wolfgang-smartphone uit. Deze keer is het er een die in de categorie phablet valt met zijn 5,3-inch scherm. Uiteraard is de prijs weer erg competitief te noemen.

 

De Samsung Galaxy Note 2 kost zo’n 500 euro terwijl de Wolfgang AT-AS53N slechts 279 euro gaat kosten. De specificaties zijn dan ook minder dan die van Samsung. Zo biedt Samsung een quadcore processor en is dat bij de Wolfgang een dualcore processor. Samsungs 5,5-inch scherm biedt 1280x720 pixels, het 5,3-inch scherm van de Wolfgang 950x540 pixels (pixeldichtheid van de Wolfgang weten we niet). De Note 2 heeft in de laagste configuratie 16GB, de Wolfgang heeft 12GB. De micro sd-kaart uitbreiding van de Note 2 gaat tot 64GB, die van de Wolfgang tot 32 GB. Ook de accu is iets minder: 3100 mAH voor Note tegen de 2550mAH voor de Wolfang. Net als de Note 2 heeft het een usb 2-host waarbij je dus een usb-geheugenstick kunt koppelen aan  het toestel (met adapter). Ook heeft het bluetooth 4.0 aan boord.

Aldi Wolfgang phablet AT-AS53N

Pluspunten Wolfgang AT-AS53N

Maar de Wolfgang heeft naast de prijs ook een aantal pluspunten ten opzichte van de Note 2. Zo hebben beide apparaten een 8mp camera maar heeft de Wolfgang een 5 mp front camera terwijl dit bij de Note 2 een 1,9mp camera is. Vijf megapixel is opvallend hoog voor een frontcamera. Dit wil niet direct zeggen dat de kwaliteit ook beter is (dat zouden we moeten testen) want dat hangt van meerdere factoren af. Wel heeft de frontcamera autofocus en biedt de software op de smartphone  allemaal functies om je foto’s en video’s te verbeteren; bijvoorbeeld hdr-ondersteuning en 'face beautifying' waarbij de korreligheid van foto's wordt hersteld zo stelt Aldi. En wat we gewend zijn van de Aldi Wolfgang-apparaten biedt ook de AT-AS53N weer ruimte voor twee simkaarten.

 

Prijs en beschikbaarheid Aldi Wolfgang AT-AS53N

De Wolfgang AT-AS53N wordt geleverd met beschermhoes en stylus. De voorraad van het simlockvrije toestel schijnt weer laag te zijn dus het wordt weer kamperen voor de deur van je Aldi-filiaal op 6 april.

Geschreven door: Martijn Verkuil op

Category: Nieuws, Tablets

Tags: Phablet