abonneren

Aldi stunt weer met nieuwe Wolfgang-smartphone - UPDATE

Bij Aldi zal op 16 februari weer een smartphone in de schappen liggen. Het Android-toestel heeft zoals we van Aldi gewend zijn een interessante prijs-kwaliteitverhouding.

Op zaterdag 16 februari zal supermarktketen Aldi de Wolfgang AT-AS45IPS verkopen in Nederland. Het toestel heeft weer betere specificaties dan de vorige Wolfgang-smartphone (AT-AS45) en is relatief goedkoop met 229 euro. Dat is dezelfde prijs als de vorige Wolfgang en deze was binnen een mum van tijd uitverkocht in de meeste Aldi-filialen. De verwachting is dan ook dat hetzelfde verhaal zich deze keer voltrekt, gezien de doorgaans beperkte voorraad van de Aldi.

Android

De Wolfgang AT-AS45IPS draait vanuit de doos op het redelijk recente Android 4.1 (Jelly Bean). Het is een kale versie van het OS, behalve dat er een SlideIT-virtueel toetsenbord is voorgeïnstalleerd. Er zit een dualcore-processor in die draait op 1 GHz met een 3d-accelerator, waardoor hij goed geschikt lijkt voor het spelen van spellen.

IPS-scherm

Fijn is dat er in deze Wolfgang een IPS-scherm ingebouwd is. Daarmee zouden de helderheid en kleurweergave beter moeten zijn dan die van de voorganger en heeft het toestel vermoedelijk een grotere kijkhoek en beter contrast. Het scherm is net zo scherp al de vorige Wolfgang en heeft een qHD-resolutie van 960 x 540 pixels.

Er zitten twee camera’s op de AT-AS45IPS, namelijk een 8 megapixel-camera aan de voorkant en een 3 megapixel-camera aan de achterkant van het toestel. Standaard zit er bij het toestel een 16 GB MicroSD-kaart, een headset, een beschermzakje en drie achterkanten in de kleuren oranje, zwart en wit.

Missende specificaties

Update: Inmiddels zijn de laatste paar specificaties ook bekend. De nieuwe Wolfgang zal 4 GB ROM-geheugen hebben en 1 GB RAM-geheugen. Het telefoongeheugen is 2 GB. De accucapaciteit zal 2.000 mAh bedragen.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: aanbieding, At-as45ips, android-smartphone

Laatste reactie