Alcatel gaat Windows 10-smartphones maken

Alcatel is van plan om een deel van zijn smartphones uit te gaan rusten met Windows 10, zo maakt het bedrijf bekend. Nog voor het einde van het jaar moet het eerste toestel aangekondigd worden.

Hoewel Alcatel deze specifieke smartphone niet heeft onthuld, zou het de 'OneTouch Fierce XL' betreffen. Dat stelt het doorgaans betrouwbare @evleaks, dat zegt dat het toestel in december uitkomt. Ook de specificaties worden genoemd.

Alcatel OneTouch Fierce XL for Windows: SD210 (4x1.1GHz), W10M, LTE, 5.5" 720P, 2GB/16GB, 8MP/2MP, 2500mAh, microSD, VoLTE, HDV. December.

-

Smartphones van Alcatel draaien doorgaans op Android. Toch is er al eerder een uitstapje gemaakt naar een ander besturingssysteem. Zo is er de Alcatel OneTouch Fire uitgebracht, een toestel met Firefox OS. 

Windows 10 Mobile

De grote vraag blijft vooralsnog waar Windows 10 Mobile blijft. Een testversie van het mobiele OS is al een tijdje uit, maar tijdens de IFA-beurs werd er met geen woord over gerept.

De Lumia-lijn van Microsoft gaat er uiteraard in elk geval op draaien en recente toestellen zijn er ook naar te upgraden

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten