abonneren

Agentschap Telecom start Multiband frequentieveiling

Vanaf vanmorgen 10 uur start Agentschap Telecom de Multiband frequentieveiling. Via deze veiling proberen vijf marktpartijen een vergunning te krijgen waarmee zij de komende jaren diensten als mobiele telefonie en mobiel internet kunnen aanbieden.

Op dit moment zijn in Nederland drie aanbieders met een landelijk netwerk voor mobiele communicatie. Dit zijn KPN, T-Mobile en Vodafone. Zij gebruiken voor hun netwerk verschillende frequentiebanden, waaronder de 900- en 1800 MHz-banden voor het GSM-netwerk. Andere mobiele aanbieders maken gebruik van de netwerken van deze drie telecombedrijven. In februari 2013 verlopen de vergunningen.

Naast de genoemde banden heeft de Nederlandse overheid nog verschillende frequenties vrijgegeven voor telecommunicatie. Tijdens de Multiband frequentieveiling gaat het om de frequenties in de 800, 900, 1800, 1900, 2100 en 2600 MHz-band. In totaal worden 40 vergunningen gegeven. De nieuwe vergunningen hebben een looptijd van 17 jaar.

De overheidsorganisatie Agentschap Telecom regelt de multibandfrequentieveiling. De veiling vindt via internet plaats en zal waarschijnlijk een aantal weken duren. De veilingmeester is Peter Spijkerman, directeur-hoofdinspecteur van Agentschap Telecom.

Agentschap Telecom houdt zich bezig met het waarborgen van de beschikbaarheid van moderne en betrouwbare telecommunicatie in Nederland. Ook is deze organisatie betrokken bij het maken van de nationale en internationale afspraken over het gebruik van frequenties.

Bron: Agentschap Telecom

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Samenleving

Tags: smartphones, Gsm, Telecommunicatie

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord