abonneren

Advertentie op Skype bevat malware

In het advertentienetwerk voor Skype is reclame aangetroffen die gebruikers malware serveert in de vorm van een Flash Player-installatie. Hoeveel mensen daarmee te maken hebben gekregen, is niet duidelijk.

De advertentie in kwestie toont bij het openen van Skype een nagemaakte pagina van Adobe. Vervolgens komt een pop-up in beeld waarbij gebruikers wordt gevraagd de Flash Player zogenaamd te installeren. In werkelijkheid wordt hiermee een virus binnengehaald. 

Op Reddit kwam het voorval aan het licht, waar een screenshot ervan werd gedeeld. De gebruiker in kwestie nam contact op met Microsoft, maar volgens het bedrijf zou het virus reeds op zijn systeem aanwezig zijn. Skype-advertenties zouden zich namelijk niet zo gedragen.

Waarschijnlijk ransomware

Gebruikers van Skype liepen in dit geval niet daadwerkelijk gevaar, zo meldt ZDNet. De downloader bleek defect en haalde het virus daardoor niet binnen. Daarom is niet te achterhalen wat de schade zou zijn. De kans is groot dat het ransomware betrof.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Security

Tags: Skype, Ransomware, Malware

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord