abonneren

Adobe zwicht voor kritiek betaalpatch

Adobe is snel teruggekomen van het besluit een belangrijke veiligheidspatch alleen ter betaling beschikbaar te stellen. Ook gebruikers van Flash Professional, Illustrator en Photoshop CS5.5 krijgen een gratis patch om het lek te dichten.

Eind vorige week zorgde Adobe voor opgetrokken wenkbrauwen. Het bedrijf maakte bekend ernstige veiligheidslekken gevonden te hebben in Flash Professional, Illustrator en Photoshop. Een patch werd echter niet beschikbaar gemaakt: gebruikers van de getroffen versies, het amper een jaar oude CS5.5, werden gemaand betaald up te graden naar CS6. De beslissing zorgde voor een storm aan kritiek. Een upgrade naar CS6-producten kost al snel enkele honderden euro’s en de CS5.5-producten waren nog lang niet uit hun officiële supportperiode.

Met weinig fanfare heeft Adobe een nieuw veiligheidsbulletin op de website geplaatst. Het korte bericht vermeldt alleen dat er toch een gratis patch komt. Een releasedatum is niet bekend gemaakt. Al met al kweekt Adobe niet het vertrouwen in beveiliging dat ze nou juist met de nieuwe updateprocessen voor Adobe Reader en Flash Player hadden opgebouwd.

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Nieuws, Security

Tags: Creative Suite, Cs6, cs5.5

Laatste reactie