abonneren

Adobe Premiere profiteert van kritiek op Final Cut Pro

De nieuwe versie van Final Cut Pro X,het videobewerkingspakket van Apple, wordt niet door iedereen gewaardeerd. Veel videobewerkers stappen dan ook overnaar de concurrerende software Adobe Premiere Pro.

Adobe ziet dan ook een 45% groei in omzet op hun video-software voor de Mac. Er heerst veel onvrede onder veel gebruikers over de  nieuwe versie van Final Cut Pro X.  Door de flinke vernieuwingen in de onderliggende code kan het programma niet meer overweg kan met oudere projecten.  Ook mist het een aantal functies die al een tijd wel in concurrerende software zijn te vinden. Apple heeft beloofd de missende functionaliteit in een update beschikbaar te maken en gaf zelfs geld terug aan ontevreden klanten.

Adobe sprong er gretig op in door gebruikers van Final Cut Pro (en Avid Media Composer) een korting van 50% te bieden wanneer ze over zouden stappen. Hoewel een grote groep gebruikers ook positief is over Final Cut Pro, wordt het ook door veel professionals niet meer als ‘pro’ gezien. Adobe lijkt Final Cut Pro een steek onder water te geven door in een reclame-filmpje te zeggen ‘You’re a pro. Make sure your toolset is too.’

Via: Apple Insider

 

Geschreven door: Martijn Verkuil op

Category: Nieuws, Video

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie