Adobe Flash 10.1 nu beschikbaar

© CIDimport

Adobe Flash 10.1 nu beschikbaar

Geplaatst: 11 juni 2010 - 10:06

Aangepast: 17 november 2022 - 08:54

Redactie ID.nl

De Adobe Flash Player 10.1 is nu beschikbaar voor de besturingssystemen Windows, Mac en Linux. De Androidversie komt later deze maand. Er is voor Android wel een bètaversie beschikbaar.Belangrijke verbeteringen in deze versie zijn betere prestaties en een daaraan gekoppeld lager energieverbruik. Het geheugengebruik is aanzienlijk gereduceerd. Energie wordt gespaard doordat de Flash player bijvoorbeeld merkt dat een venster in op de achtergrond draait in een niet zichtbaar browservenster. Bewegend beeld kan dan stil gezet worden. Als er geluid wordt afgespeeld loopt dat wel door.De videoverwerking is verbeterd, onder andere met een ingebouwde H.264 decoder die daartoe beschikbare hardware gebruikt. Flash 10.1 heeft ook de mogelijkheid om van multitouchbediening gebruik te maken.Voor de Mac-gebruiker is de efficiëntie ook aanzienlijk verbeterd door toepassing van voor de Mac geoptimaliseerde Cocoa programmeeromgeving.De nieuwe Flash 10.1 player kunt u hier downloaden.

De Adobe Flash Player 10.1 is nu beschikbaar voor de besturingssystemen Windows, Mac en Linux. De Androidversie komt later deze maand. Er is voor Android wel een bètaversie beschikbaar.

Belangrijke verbeteringen in deze versie zijn betere prestaties en een daaraan gekoppeld lager energieverbruik. Het geheugengebruik is aanzienlijk gereduceerd. Energie wordt gespaard doordat de Flash player bijvoorbeeld merkt dat een venster in op de achtergrond draait in een niet zichtbaar browservenster. Bewegend beeld kan dan stil gezet worden. Als er geluid wordt afgespeeld loopt dat wel door.

De videoverwerking is verbeterd, onder andere met een ingebouwde H.264 decoder die daartoe beschikbare hardware gebruikt. Flash 10.1 heeft ook de mogelijkheid om van multitouchbediening gebruik te maken.

Voor de Mac-gebruiker is de efficiëntie ook aanzienlijk verbeterd door toepassing van voor de Mac geoptimaliseerde Cocoa programmeeromgeving.

De nieuwe Flash 10.1 player kunt u hier downloaden.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten