Adobe Flash 10.1 for mobile nu beschikbaar

Adobe stelt de definitieve versie van Flash 10.1 for mobile beschikbaar aan de fabrikanten van smartphones. Nu kan de controverse tussen gebruikers van de iPhone en andere smartphones van start gaan?Adobe hoopt dat zo veel mogelijk smartphones voorzien worden van Flash.
Adobe positioneert Flash als het platform dat toepassingen overal laat werken, ongeacht de hardware of besturingssysteem.

Voorlopig zullen alleen gebruikers van de nieuwste versie van Android, versie 2.2, van de nieuwe Flash-player kunnen genieten. Vooralsnog is Android 2.2 alleen beschikbaar voor de Nexus One.

Verwacht wordt dat de Motorola Droid/Milestone, een aantal HTC-toestellen en de Dell Streak op korte termijn zullen volgen en worden opgewaardeerd naar het nieuwe besturingssysteem dat Flash 10.1 ingebouwd heeft. Ook BlackBerry, Symbian, Windows Phone 7 en WebOS krijgen een eigen versie. Ook compacte besturingssystemen als MeeGO en LiMo zullen een eigen versie krijgen. De iPhone valt dan als einige buiten de boot. Apple wil immers geen Flash op zijn mobiele apparaten.

Flash 10.1 is volgens Adobe herontworpen en geoptimaliseerd voor mobiel gebruik. Het biedt telefoongebruikers ondersteuning voor de bewegingsdetectie, slim zoomen, multitouchbediening en zorgt voor een efficiënt energieverbruik en spaart daarmee de accu.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Software

Tags: