Add-on Privacy Badger kan alle trackers blokkeren

Een nieuwe add-on van privacy-lobby Electronic Frontier Foundation moet ervoor zorgen dat gebruikers niet meer gevolgd worden door adverteerders en third-party trackers. Volgens de EFF is de plugin, genaamd 'Privacy Badger', anders dan andere anti-trackers.

Privacy Badger moet automatisch alle adverteerders blokkeren voor de gebruiker. Daarbij hoeft de gebruiker niet te kijken naar lastige lijsten vol onbegrijpelijke termen, en is hij direct beschermd tegen trackers. EFF zegt het beste van alle andere advertentie-trackers te combineren door gebruiksgemak en veiligheid samen te voegen.

Derde partijen

In de eerste plaats worden alleen trackers geblokkeerd van derde partijen. Primaire trackers, zoals die van Facebook, worden nog niet tegengehouden in de vroege alpha-versie, maar de ontwikkelaars zijn daar hard mee bezig.

Verdeeldheid

Volgens EFF is de extensie ontworpen omdat de organisatie niet blij was met de verdeeldheid van anti-trackers op de markt. Sommigen daarvan (zoals AdBlock) hebben een dubieus verdienmodel waarbij websites moeten betalen om doorgelaten te worden.

Controle

Met Privacy Badger willen de ontwikkelaars uiteindelijk een codeset gaan ontwerpen die voor andere ontwikkelaars beschikbaar wordt gemaakt. Zo moeten gebruikers meer controle krijgen over wat zij online doen.

Privacy Badger is hier te downloaden.</em

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Security

Tags: plugin, extensie, add-on, privacy badger