Adblock Fast door Google verwijderd uit Play Store

Adblock Fast is door Google uit de Play Store gehaald, omdat de app de regels voor Android zou overtreden. Andere adblockers voor Android zijn nog wel gewoon beschikbaar, zoals Crystal.

Adblock Fast en Crystal zijn adblockers die werken met de browser die op Samsung telefoons wordt meegeleverd, 'Samsung Internet'. De apps verschenen eerder deze week in de Play Store, maar Adblock Fast is gisteren offline gehaald door Google.

Voorwaarden

Rocketship Apps kreeg als maker van de app een bericht van Google dat deze de voorwaarden van de Play Store schendt, omdat het andere applicaties uit de store belemmert. En dat mag niet.

Rocketship Apps heeft tegenover Venture Beat laten weten het niet eens te zijn met de beslissing van Google, omdat de app niets anders doet dan andere Adblockers die nog wel beschikbaar zijn.

Adblockers en Android

Of andere adblock apps zoals Crystal ook uit de Play Store gehaald worden is onduidelijk. Browsers die een adblock ingebouwd hebben zoals Adblock Browser, mogen in ieder geval wel. Omdat deze apps op zichzelf staan, hebben ze geen invloed op andere apps.

Google heeft zelf overigens veel last van adblockers, omdat het bedrijf erg afhankelijk is van advertenties. De opkomst van mobiele adblockers is Google dan ook een doorn in het oog.

Geschreven door: Robert Zomers op

Category: Nieuws, Android

Tags: android, crystal, adblock, samsung, google, adblock fast