abonneren

Acrobat XI focust op productiviteit

PDF is Adobes eigen standaard. Iedere nieuwe release van Acrobat zet daarom de standaard voor innovatie in het formaat. Acrobat XI doet dat deze keer vooral met verbeteringen in de workflow.

Op allerlei vlakken wordt Adobe aangevallen als het gaat om pdf-productie. Microsoft heeft in Office een eigen pdf-functie geïntegreerd en de talloze third-party pdf-printers bieden gratis veel functionaliteit die het betaalde Acrobat ook heeft. Toch weet Adobe met iedere release weer overtuigende functies aan te brengen. Bij Acrobat XI Standard en Pro gaat het deze keer om productiviteitsverbeteringen.

Voor bedrijven die veel met pdf werken is het een bekend probleem: het brondocument van een bepaald rapport is weg maar toch moeten er nog kleine wijzigingen worden aangebracht in de pdf. Acrobat XI kan daarom vanaf nu ook pdf’s bewerken. Tekst en afbeeldingen zijn aan te passen, waarbij de tekst automatisch doorloopt. Nieuw is daarnaast de integratie met de (betaalde) ondertekeningsdienst EchoSign. Adobe integreert functies die het in 2011 overgenomen bedrijf heeft ontwikkeld in Acrobat, zodat je documenten direct kunt ondertekenen met je handtekening. Voor grootverbruikers van formulieren is er integratie met FormsCentral, waarmee je snel (online) formulieren kunt opbouwen, distribueren en resultaten analyseren.

Adobe Acrobat XI is vanaf vandaag te koop, onder andere in de webwinkel van Adobe. Acrobat XI Pro kost € 676 (€ 290 upgrade) en de Standard-versie moet € 422 opbrengen (€ 200 upgrade).

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Nieuws, Office

Tags: Pdf, Acrobat

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord