abonneren

Acer presenteert 15 inch ultrabook

Op de CeBIT presenteert Acer de Aspire Timeline Ultra M3, de allereerste 15-inch ultrabook met een afzonderlijke grafische kaart en een optisch station.

Acer heeft de ultrabook al omarmd, maar nu gaat zij dus ook haar zakelijke lijn - de Timeline serie - uitbreiden met ultrabooks. De nieuwe Aspire Timeline Ultra M3, zoals het ultrabook gaat heten, is volgens Acer de eerste ultrabook met een afzonderlijke videokaart. Het type videokaart kan verschillen per model, maar in het persbericht noemt Acer de nVidia GeForce GT640M.

Zoals het een ultrabook betaamt, start deze computer in 1,5 seconde op vanuit de slaapstand. Met behulp van Acer's Instant Connect scant en registreert het ultrabook automatisch de meest gebruikte toegangspunten, zodat je binnen 2,5 seconde verbonden moet zijn met internet.

De Aspire Timeline Ultra M3 is ook voorzien van een optisch station voor het afspelen van dvd's. De gespecificeerde accuduur van deze Timeline ultrabook beslaat 8 uur. Je zou dus in theorie met een enkele acculading een volle werkdag productief moeten kunnen zijn.

De Aspire Timeline Ultra M3 is binnenkort verkrijgbaar.

Geschreven door: Gerard Sombroek op

Category: Nieuws, Notebooks

Tags: cebit2012, Ultrabooks