Acer Swift 5, Spin 5 en Switch 7 Black Edition onthuld

asus spin 5
Acer onthult tijdens de IFA-beurs nieuwe, ultradunne convertibles aan. De Swift 5, Spin 5 en de Black Edition van de Switch 7 komen later dit jaar op de markt.

Met de nieuwe modellen blijft Acer zich onverminderd richten op het ontwerpen van ultradunne en converteerbare laptops. De Swift 5 is daar een goed voorbeeld van, die met een dikte van minder dan 0,9 cm ongekend dun kan worden genoemd. Volgens Acer is het apparaat met een gewicht van minder dan een kilo bovendien de lichtste 14-inch laptop van het moment. Door het verlichte toetsenbord kun je de laptop ook gemakkelijk in de avond gebruiken, terwijl de accu van de Swift 5 8 uur zou meegaan.

Alle drie aangekondigde notebooks zijn uitgerust met de achtste generatie Intel Core i7-processors, waarbij de matte Switch 7 Black Edition een NVIDIA GeForce MX 150-grafische kaart aan boord heeft. Het koelproces verloopt zonder een ventilator, dankzij de zogenoemde Dual LiquidLoop-technologie van Acer. Het scherm van de Black Edition heeft een omvang van 13,5-inch met een resolutie van 2256 x 1504, hetgeen volgens Acer een brede kijkhoek waarborgt.

Leuke extraatjes zijn de AutoStand, waarmee je de laptop gemakkelijk neer kunt zetten, en de ingebouwde pen.

Spin 5 de goedkoopste

Dan is er nog de Spin 5, die de scheidslijn tussen een laptop en tablet verder doet vervagen. Het apparaat is straks verkrijgbaar in een 13-inch uitvoering met een gewicht van 1,5 kilo en een dikte van 15,9 mm en in een 15-inch variant, die iets meer dan 2 kilo weegt en 2 mm dik is. De Spin 5 zou je 13 uur kunnen gebruiken voordat je het aan de oplader moet hangen. De laptop moet vanaf september in Europa beschikbaar zijn met een prijs vanaf 899 euro. De 15-inch-versie krijgt een prijskaartje van 999 euro.

Voor de nieuwe Switch 7 en Swift 5 moet je de portemonnee iets verder opentrekken. De Black Edition van de Switch 7 kost 1.999 euro, terwijl de Swift 5 voor 1.099 euro wordt verkocht. Beide modellen zijn naar verwachting in december dit jaar verkrijgbaar.

Geschreven door: Justin Doornekamp op

Category: Nieuws, Notebooks

Tags: tablet, acer, convertible, ifa2017, spin 5, siwft 5, switch 7