abonneren

Acer presenteert 'vr-ready' Predator 17 X-laptop

Voor virtual reality-brillen heb je krachtige hardware nodig. Je komt dan al snel uit bij dedicated gaming pc's, maar Acer presenteert vandaag ook een laptop die 'vr-ready' is. De Predator 17 X.

De notebook heeft een Intel Core i7-processor en een Nvidia Geforce GTX 980 GPU, die respectievelijk over te klokken zijn tot 4,0 GHz en 1310 MHz. Het VRAM is over te klokken tot 3,7 GHz. Hoeveel werkgeheugen er precies in zit, wordt niet genoemd. Wel dat het DDR4-2133 geheugen betreft. 

Gamers kunnen kiezen uit een scherm met Full HD-resolutie en een 4K-scherm. Beide zijn 17,3 inch groot en ondersteunen G-Sync voor extra snelle beeldverversing. De goedkoopste variant van de 17 X kost 2699 euro en Acer verkoopt ze vanaf juli.

Desktops en monitoren

Acer komt in de Predator-lijn ook nog met een nieuwe desktopsysteem, de G1-710. Deze moet vlotte prestaties bieden maar door zijn compacte vorm toch ook makkelijk mee te nemen zijn naar LAN-party's. Er zijn verschillende configuraties mogelijk, bijvoorbeeld met Titan X-videokaart en 64 GB DDR4-RAM. Prijzen starten vanaf 1799 euro en de verkoop start in juni.

In die maand lanceren tevens nieuwe monitoren in de Predator-lijn. De Z1-serie bestaat uit curved monitoren die beschikken over G-Sync en verkrijgbaar zijn in formaten van 27, 30 en 31,5 inch. De resolutie loopt op tot 2560 x 1080 pixels en de goedkoopste versie kost 599 euro.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Notebooks

Tags: x17, Notebook, Predator, VR, Acer

Nieuws headlines

Laatste reactie