abonneren

Acer onthult Chromebook 14 met focus op lange accuduur

Acer breidt zijn Chromebook line-up uit met de Chromebook 14. Ook deze is verkrijgbaar in verschillende configuraties, waarbij degene met het hd-scherm een accuduur van maximaal 14 uur belooft.

Dit 14-inch ips-display heeft een resolutie van 1366 x 768 pixels. Er is ook een variant te koop met full hd-resolutie. Voor dat betere scherm moet je wat inleveren op de accuduur. Deze versie gaat maximaal 12 uur mee op één oplaadbeurt.

Keuzes

Verder is er ook de keuze uit een quadcore Intel Celeron- of dualcore N3060-processor, 2 of 4 GB werkgeheugen en 32 of 64 GB interne opslagruimte. Beide modellen bezitten een 720p-webcam en twee usb 3.1-poorten.

De Chromebook 14 is de eerste Chromebook van Acer met een volledig metalen frame. De rest van de laptop is gemaakt van aluminium, voor een totaalgewicht van 1,55 kilo.

Prijs en beschikbaarheid

Acer vraagt 299,99 dollar voor de goedkoopste versie en 399,99 dollar voor het duurste model. De Chromebooks lanceren in april in de Verenigde Staten, Europese plannen zijn nog niet bekend.

Begin dit jaar onthulde Acer nog een kleinere Chromebook, de Chromebook 11. Dit terwijl de Chromebook 15 alweer sinds vorig jaar uit is, en juist een groter scherm bevat.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Notebooks

Tags: Chromebook, Acer, Chromebook 14

Nieuws headlines

Laatste reactie