abonneren

Acer lanceert Liquid Z110 smartphone

Acer blijft op de kleintjes letten met de Liquid Z110 smartphone. Met deze prettig geprijsde Android 2.3 smartphone hoopt Acer de jongere smartphonegebruikers te bereiken die graag gebruik maken van sociale media als Facebook en Twitter.

De Liquid Z110 kost slechts 109 euro. Hiervoor krijg je nog een verrassend krachtig apparaat met veel mogelijkheden. De smartphone wordt bediend met het 3,5-inch HVGA lcd touchscreen en is voorzien van een 1 gigahertz MTK 6575 processor, 512 megabyte werkgeheugen, gps, wifi, bluetooth en ondersteuning voor diverse mobiele netwerken.

Met de 3 megapixel camera kun je zowel foto's als videofilmpjes schieten. Ook beschikt de smartphone over een FM radio-ontvanger met rds. De SRS-sound geeft geluid weer met een surround soundeffect. Tot de aansluitingsmogelijkheden behoren micro-usb en een 3,5 mm audio-output voor de aansluiting van een hoofdtelefoon.

Uiteraard heeft Acer wel moeten beknibbelen op bepaalde onderdelen van de Liquid Z110. Het meest zichtbaar is het oudere besturingssysteem Android 2.3. Verder behoort de processor niet tot de snelsten die op de markt verkrijgbaar zijn. Bovendien heeft de smartphone geen interne flashgeheugenopslag. In de plaats daarvan wordt een microsd-geheugenkaart bijgeleverd die je in de microsd-sleuf plaatst. Deze geheugenkaart heeft een opslagcapaciteit van slechts 4 gigabyte.

De hardwarefabrikant heeft ook wat moeten bezuinigen op de batterijduur, maar voor de gemiddelde scholier hoeft dat geen probleem te zijn. De Liquid Z110 is voorzien van een 1300 mAh batterij. Deze biedt volgens de fabrikant 5 uur gesprekstijd en 3 uur filmtijd. De standby-tijd is maximaal 440 uur.

De afmetingen van de Liquid Z110 zijn 110 x 61,5 x 12,25 mm en het gewicht 110 gram. De smartphone is leverbaar in de kleuren wit en zwart.

De Liquid Z110 is in Nederland verkrijgbaar vanaf begin november en kost 109 euro (inclusief BTW).

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: smartphones