abonneren

Acer lanceert goedkoop C7 Chromebook

Acer lanceert vandaag in samenwerking met Google een goedkoop C7 Chromebook. Beide partijen willen deze notebook bereikbaar maken voor iedereen. Met de prettige lage prijs van 199 dollar moet dat zeker lukken.

Ondanks de lage prijs heeft Acer een verrassend compleet notebook weten af te leveren. De C7 Chromebook is voorzien van 11,6-inch beeldscherm met een resolutie van 1366 x 768 pixels. De laptop heeft een normaal toetsenbord en trackpad en biedt volgens de fabrikant een batterijduur van 3,5 uur.

Ook op de aansluitingsmogelijkheden is zeker niet beknibbeld. De C7 Chromebook heeft 3 usb 2.0 poorten, een hdmi-poort en vga. De notebook draait met een 1,1 gigahertz Intel Celeron 847 processor. Vaak wordt voor dergelijke notebooks een ARM-processor gebruikt, maar Acer heeft hier een processor geplaatst van het type Sandy Bridge.

Op de notebook is het besturingssysteem Chrome en een aantal Google apps voorgeïnstalleerd. De Chromebook is volgens Google al na 18 seconden opgestart. Zo kan de gebruiker direct met de Chromebook aan de slag. De ingebouwde beveiliging en automatische updates moeten een zorgeloze ervaring bieden.

Het besturingssysteem is geïnstalleerd op een harddisk met een ruime opslagcapaciteit van 320 gigabyte. Mocht dat onvoldoende zijn, dan kan de gebruiker twee jaar lang gratis gebruik maken van 100 gigabyte cloudopslag bij Google Drive.

De Acer Chromebook C7 is vanaf 13 november verkrijgbaar in de Verenigde Staten bij Google Play en Best Buy. In het Verenigd Koninkrijk is deze Chromebook verkrijgbaar bij Google Play, Amazon UK, PC World and Currys. Google is van plan om deze Chromebook ook naar andere landen te distribueren, maar welke dat zijn is op dit moment nog niet bekend.

Bron: Google Chrome Blog

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Notebooks

Tags: Notebooks

Laatste Vacatures