abonneren

Acer kondigt nieuwe Chromebook aan met accuduur van 13 uur

Acer heeft een nieuwe Chromebook op de markt gebracht. De Chromebook 13 onderscheidt zich door de waanzinnige batterijduur van maar liefst 13 uur.

De Chromebook 13 zijn vanaf september in Nederland te koop. Het is de eerste Chromebook die gebruik maakt van de Tegra K1-processor van Nvidia, die ook al in tablets en telefoons wordt gebruikt.

Meerdere varianten

De Chromebook 13 komt in 2 varianten: één met een normaal scherm van 1366 x 768 pixels, en een full HD-versie van 1920 x 1080. Het model met de lagere resolutie komt met een 16 GB SSD en 2 GB aan werkgeheugen. Die kost 299 euro. Er komt echter ook variant op de markt met 32 GB SSD, al is dat alleen de full HD-variant.

Nvidia Tegra K1-processor

De 13 is de eerste Chromebook met een Nvidia-processor. De Tegra K1 wordt ook al in tablets gebruikt, en zorgt voor dat de laptop van 48Wh een accuduur haalt van tot wel 13 uur. Bij de full-HD-variant zou die duur iets lager liggen op 11 uur.

Prijs onbekend

Naast een sterke accu heeft de Chromebook 13 ook 2 USB-3.0-poorten, een SD-kaartlezer en een HDMI-poort. De goedkoopste van de Chromebooks kost 299 euro, maar Acer heeft nog geen prijzen bekend gemaakt voor de duurdere varianten.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Notebooks

Tags: