abonneren

Acer kietelt consumenten met nieuwe vormfactor laptop

Acer heeft een teaser-video uitgebracht waarin een nieuwe stijl laptop te zien is die ook in een tablet kan veranderen en als soort van mini all-in-one-pc fungeert. Dat alles is mogelijk door speciale scharnieren die we nog niet eerder op een laptop tegenkwamen.

Gisteren berichtten we al over het feit dat Intel fabrikanten aanraadt om transformeerbare tablets te maken waar Android op draait, gezien de tegenvallende impuls die Windows 8 aan de pc-markt geeft. Nu is er een teaser online verschenen waarin een laptop te zien is die scharniert op manieren waar zelfs een goede Chinese turnster moeite mee zou hebben.

In de teaser zien we beelden van een nieuwe laptop van Acer, die in dit flitsende filmpje afgewisseld worden met beeldmateriaal van de nieuwe film Star Trek Into Darkness. Deze nieuwe film wordt namelijk gesponsord door Acer. De achterkant van de laptop die in de teaser te zien is heeft een brede steun, die aan een scharnier vastzit waarmee de laptop in een tablet om te toveren is. Daarnaast lijkt de laptop een soort mini all-in-one-pc te kunnen worden. Door de brede steun aan de achterkant kan het scherm namelijk waarschijnlijk hoger gezet worden dan bij normale notebooks. Dat zou ergonomisch gezien een interessante ontwikkeling zijn. Ook lijkt het erop dat het hier om een ultrabook gaat, aangezien de mysterieuze laptop wel erg dun lijkt in de video.

We zagen eerder al een aantal laptops die creatief met de vormfactor omspringen en in een tablet kunnen veranderen. Zo kan het scherm van de Dell XPS 12 in zijn frame draaien, heeft de Asus Transformer Book TX300 een uitneembaar scherm, evenals de Lenovo Yoga 13, die ook nog omgedraaid in zijn slot kan worden geplaatst.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Notebooks

Tags: Innovatie, vormfactor

Nieuws headlines

Laatste reactie