}
abonneren

Acer investeert 7,5 miljoen in bedrijf voor virtual reality

Acer investeert ruim 7,5 miljoen euro in een joint venture met Starbreeze om een eigen virtual reality-headset te maken.

Dat laat de VR-ontwikkelaar vandaag weten.
 

Grotere kijkhoek

Starbreeze is een softwareontwikkelaar die sinds vorig jaar werkt aan een eigen virtual reality-HMD ('head mounted display'), dat bestaat uit 2 schermen met samen een 5K-resolutie. Omdat de schermen los van elkaar te verstellen zijn, ontstaat een kijkhoek van wel 210 graden horizontaal. Ter vergelijking: Bij de grote headsets van dit moment, de Vive en de Rift, is dat 110 graden.
 

Joint venture

De nieuwe samenwerking tussen de bedrijven bestaat uit een joint venture waarin Acer voor 9 miljoen euro aan aandelen koopt en die minimaal 2 jaar houdt. Het nieuwe bedrijf gaat zich onder andere bezig houden met een eigen VR-studio, terwijl Acer zich juist wil richten op de hardware-kant van de bril.
 

Begin 2017

Acer en Starbreeze lieten vorige maand al weten interesse te hebben in een samenwerking. Nu is die definitief. Het is nog niet bekend wanneer de StarVR uit wordt gebracht en wat die gaat kosten, maar het bedrijf hoopt op 'begin 2017'.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Algemeen

Tags: Virtual reality, Starbreeze, Acer, StarVR

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Java Developer - CGI