abonneren

Acer introduceert Aspire R7 en P3 convertibles

Acer heeft zojuist op een persconferentie in New York zijn nieuwe Aspire R7 aangekondigd. Het gaat hier om een laptop met een speciaal draaibaar, inklapbaar touchscreen. Acer noemt dit de 'ezel hinge'. De Aspire R7 draait op Windows 8. Naast de R7 komt Acer ook met een nieuwe convertible ultrabook, de P3.

De Aspire R7 valt in de categorie 'convertibles', maar is geen ultrabook, daarvoor is de notebook de groot. Het scherm meet een forse 15,6 inch en het gewicht is zo'n 2,5 kilo. De rest van de specificaties zijn ook niet misselijk: een Core i7-3537U, maximaal 12 GB aan ddr3-geheugen, een nVidia GeForce GT750M en een 256GB ssd zitten in de standaad configuratie. Deze pittige hardware heeft natuurlijk zijn weerslag op de accuduur, die door Acer op 4 uur wordt gesteld.

Het hoogtepunt van de R7 is de 'ezel hinge', waardoor het scherm niet alleen in normale notebookstand opengeklapt kan worden, maar ook 180 graden kan kantelen en inklappen. Zo kun je de R7 ook als (loodzware) tablet gebruiken, of het scherm omklappen om de persoon tegenover je iets te tonen. Een opmerkelijke keuze is het om het touchscreen achter het toetsenbord te plaatsen, in plaats van voor. Acer neemt hiermee de stelling in dat toetsenbord en touchscreen in de meeste gevallen voldoende is om Windows 8 te bedienen. Het touchpad wordt als minder relevant gezien.

De verkoop van de Aspire R7 gaat volgende maand van start. In de meest eenvoudige configuratie gaat de R7 voor 999 euro over de toonbank. De precieze prijs van de hier getoonde configuratie is niet bekend, maar zal rond de 1500 euro liggen.

Acer Iconia R7

Aspire P3

Naast de Aspire R7, dat duidelijk als paradepaardje gezien mag worden, komt Acer ook met een 'eenvoudige'  Aspire P3 op de proppen. Het gaat ditmaal wel om een convertible ultrabook: eigenlijk mogen we spreken van een Windows 8-tablet die in een speciale toetsenbordbehuizing geklikt zit. Het scherm meet 11,6 inch en in het tabletdeel zit een Core i5 met 4 GB ram-geheugen verwerkt. Wie de P3 wil aanschaffen kan kiezen tussen een model met 60 GB en 120 GB opslagcapaciteit.

Als tablet heeft de P3 een acceptabel gewicht van 790 gram, koppel je 'm aan zijn toetsenbord dan neemt het gewicht toe tot een eveneens respectable 1,39 kilo. Qua connectiviteit belooft Acer alle belangrijke protocollen te ondersteunen (bluetooth, wifi, usb3.0, hdmi). Het goedkoopste model moet nog deze maand voor 599 euro in de winkel liggen.

Acer Iconia P3

Geschreven door: admin-0 op

Category: Nieuws, Notebooks

Tags:

Laatste Vacatures