abonneren

Acer Iconia Tab B1 16GB eind maart verwacht

Eind maart brengt Acer de Iconia Tab B1 16GB uit. Voor de Nederlandse markt was al een 8GB model aangekondigd tegen een adviesprijs van 139 euro, maar voor om en nabij een tientje meer krijg je een interessantere 7-inch tablet met 16 gigabyte opslagruimte.

De Acer Iconia Tab B1 werkt met het Android Jelly Bean 4.1 besturingssysteem en is voorzien van een 7-inch touchscreen. De tablet weegt maar 320 gram. De beelden worden weergegeven in een resolutie van 1.024 x 600 pixels, meldt Tweakers. Verder is de budgettablet uitgerust met een 1,2 gigahertz dualcore processor van Mediatek en 512 megabyte werkgeheugen. De 16 gigabyte opslagruimte is uitbreidbaar door een micro-sd-kaartje bij te steken. De Iconia Tab B1 16 GB wordt gecompleteerd met wifi, bluetooth 4.0, en een micro-usb 2.0 poort.

De adviesprijs voor de Iconia Tab B1 8 B bedraagt 139 euro. Acer heeft de prijs voor de 16GB variant nog niet bekendgemaakt, maar in diverse webwinkels wordt deze voor gemiddeld 149 euro aan de man gebracht. Als deze prijzen kloppen, dan is het 8GB model voor de meeste mensen stukken minder interessant omdat meer opslagruimte stukken lekkerder werkt.

Stevige concurrentie
Het bedrag van 149 euro klinkt plausibel omdat Acer de 16GB tablet wel moet aanbieden tegen een scherpe prijs. Dit jaar zal er stevige concurrentie zijn voor de fabrikanten van 7-inch budgettablets. Deze komt onder andere van Asus die de MemoPad tablet met 16 gigabyte opslag heeft aangekondigd tegen de adviesprijs van 159 euro.

Bron: Tweakers

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Tablets

Tags: tablets, iconia tab b1

Laatste reactie