abonneren

Acer helpt virtual reality-bril StarVR mogelijk te maken

Computerfabrikant Acer en gamesontwikkelaar Starbreeze slaan de handen ineen om een nieuwe virtual reality-bril op de markt te brengen, StarVR. Dit moet een ware Rift- en Vive-concurrent worden.

StarVR hoopt het verschil te maken als high-end vr-headset door pure paardenkracht. De 5,5 inch qhd-schermen tonen beelden op een resolutie van maar liefst 2560 x 1440 pixels per oog, voor een totaal van 5120 x 1440 pixels.

Daarnaast is het gezichtsveld (field of view) 100 graden breder, 210 graden om precies te zien. Op die manier slokt de virtuele wereld je helemaal op. Nee, goedkoop wordt 'ie waarschijnlijk niet.

Samenwerking

Dat Starbreeze aan de StarVR werkt, is al een poosje bekend. Maar met de hulp van Acer gaat de ontwikkeling een stukje sneller. De bedrijven zijn samen verantwoordelijk voor het ontwerpen, maken en verkopen van de headset.

Daarnaast brengt Acer 'StarVR Ready'-computers op de markt, die qua hardware toegespitst zijn op de vr-bril. Onlangs kondigde het bedrijf ook al een gaminglaptop aan die klaar is voor vr, de Predator 17 X.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Virtual reality

Tags: VR, StarVR, Acer