abonneren

Acer heeft 99 dollar tablet gepland

Begin volgend jaar zal Acer de Iconia B1 uitbrengen, een goedkoop 7-inch tablet . Deze zal maar 99 dollar kosten en is bestemd voor gebruikers in de opkomende markten.

Afbeeldingen van de Acer Iconia B1 doken halverwege deze maand op bij het Servische Benchmark Forum. De tablet heeft een opvallende blauwe rand. Het scherm ter grootte van 7 inch geeft beelden weer in een resolutie van 1024 x 600 pixels. De tablet draait met een 1,2 gigahertz dualcore processor. De prijs zal van land tot land verschillen, maar zal rond de 99 dollar liggen.

Acer behoort momenteel tot de vier grootste computerfabrikanten ter wereld en wil dat graag blijven. Nederlanders zullen voor de Acer Iconia B1 tablet waarschijnlijk een reis naar het Verre Oosten, met name China, moeten maken. De tablet is vooral bestemd om te concurreren met goedkope Chinese tablets en een goedkoop Android tablet dat volgens geruchten door Asus wordt ontwikkeld. De goedkope tablets zijn vooral bestemd voor de opkomende markten, meldt The Wall Street Journal. Asus ontkent overigens dat het met een tablet bezig is dat rond de 100 dollar zal kosten.

Acer heeft de tablet wel aangemeld bij de Amerikaanse telecom-autoriteit FCC, maar of deze in de Verenigde Staten zal worden verkocht is nog onzeker. De Iconia B1 zou daar dan met de prijs van 99 dollar onder de reguliere marktprijs worden verkocht.

Naast de Iconia B1 zou Acer bezig zijn met de ontwikkeling van een goedkoop tablet met een Intel-versie van Windows 8. Deze zou begin volgend jaar moeten uitkomen. De huidige Windows 8 tablets zou Acer volgens geruchten te prijzig vinden.

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Tablets

Tags: tablets

Laatste reactie