abonneren

Acer Aspire S7 ultrabook met touchscherm

Acer toont op de Computex de eerste Windows 8-computers met een nieuw ontwerp. Zo is de Aspire S7 een aluminium ultrabook met touchscherm.

De elektronicabeurs Computex gaat deze week in Taiwan van start. Vooral Taiwanese fabrikanten pakken bij deze thuiswedstrijd flink uit met nieuwe producten zo ook Acer en Asus.

De nieuwe Acer Aspire S7 is een opvallende elegante verschijning met een aluminium unibody-ontwerp en een scherm dat is afgedekt met een glaslaag. Een verstevigd scharnier moet een onbelemmerd touchscherm-gebruik mogelijk maken, zonder dat het scherm doorbuigt. Het scherm kan 180 graden omklappen zodat je een plat apparaat krijgt dat je als tablet kunt gebruiken.

De Aspire S7 krijgt een 11,6 inch en een 13,3 inch uitvoering. Volgens Acer is de de 11 inch-versie het kleinste ultrabook met een touchscherm. Het apparaat is maar 12 mm dik (ter vergelijking, de Macbook Air is 11,6 inch dik).
Over het inwendige heeft Acer nog niet veel losgelaten. Verwacht wordt dat er ultra low voltage processoren van Intels Core i processoren in zullen komen. Omdat de ultrabooks van Window 8 worden voorzien zullen ze niet eerder dan dit najaar uitkomen. De Acer Aspire S7 krijgt een prijs tussen de $999 en $1799, afhankelijk van de configuratie.

Zie onderstaand filmpje:

Bron: The Verge

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Notebooks

Tags:

Laatste reactie