abonneren

Accu nieuwe Toshiba ultrabook gaat 22 uur lang mee

De nieuwste ultrabook van Toshiba heeft een batterij met een accuduur van maar liefst 22 uur, claimt het bedrijf. De 13,3-inch Dynabook Kirabook V634 verschijnt eerst in Japan. Of het apparaat ook in Nederland uitkomt, is nog niet zeker.

Toshiba laat weten dat de accu van zijn nieuwste ultrabook is getest aan de hand van de zogenaamde JEITA-benchmark, die zeer licht gebruik simuleert. Uit deze test blijkt dat de batterij 22 uur lang mee kan gaan. Het is niet bekend wat de capaciteit van de accu is.

De processor van de Kirabook is de zuinige Intel Core i5-4200U Haswell-chip. Verder beschikt het apparaat over 8GB werkgeheugen en een SSD-schijf van 128 GB.

De Toshiba Dynabook Kirabook V634 heeft een 13,3-inch scherm met een resolutie van 1366 bij 768 pixels, weet Engadget. Er komen ook varianten met een groter beeldscherm en een model met een aanraakgevoelig scherm. Deze eigenschappen hebben echter een negatieve invloed op de batterijduur. Deze telt bij de uitgebreidere machines ‘slechts’ veertien uur.

Geschreven door: Kenneth Stamp op

Category: Nieuws, Notebooks

Tags: Toshiba

Laatste reactie