abonneren

'Accu Apple Watch gaat 19 uur mee bij normaal gebruik'

De accu van de Apple Watch gaat waarschijnlijk 19 uur mee bij normaal gebruik. Dat zou blijken uit testrapporten van Apple. Bij actief gebruik van het slimme horloge ligt de accuduur zelfs slechts rond de 2 of 3 uur.

Dat meldt 9to5Mac naar aanleiding van bronnen binnen Apple. De fabrikant deed tot nu toe nog geen uitspraken over de accuduur en de bevindingen van 9to5Mac zijn dus de eerste hints voor het horloge dat eind maart verwacht wordt. Wel hintte Tim Cook er al naar dat het horloge elke avond aan de oplader moet.

Accuduur

Apple wilde in het begin met zijn slimme horloge van een accu voorzien die precies een dag mee zou kunnen gaan. In 2014 stelde Apple vast dat dit niet te doen was. De beoogde accuduur werd vervolgens 19 uur bij normaal gebruik en 2,5 tot 4 uur bij actief gebruik. Onder actief gebruik verstaat men het constant gebruiken van zware applicaties. De bronnen van 9to5 geven verder aan dat Apple de accuduur van het horloge slechts 2 tot 3 dagen mee kan laten gaan in standby-stand. 

Horloge-stand

De Apple Watch is natuurlijk bedoeld als vervanger van het klassieke horloge, waar de tijd zichtbaar op is. Verrassend genoeg is de accuduur van de Watch in 'tijdstand' ook maar 3 uur. In de tijdstand is het klokje te zien met een geanimeerde wijzer. 

Latere release

De bronnen vertellen 9to5 verder dat Apple het laatste jaar enorm in de clinch lag met de accuduur en dat dat ook zeker meespeelde in het later uitbrengen van de SmartWatch. Eerder zou deze in 2014 uitkomen, maar dit werd opgeschoven naar begin 2015. 

Geschreven door: Dave Laaper op

Category: Nieuws, Wearables

Tags: Apple Watch