abonneren

AC Ryan failliet verklaard

Het welbekende AC Ryan is failliet verklaard. De mediaplayerfabrikant zat al langer in zwaar weer. De Veolo moest het bedrijf weer wat pep geven, maar de Android-gebaseerde speler wist dit klusje niet te klaren. Wat er met de ontwikkeling en marketing van PlayOn-spelers gaat gebeuren is nog niet duidelijk.

Op het Tweakers-forum (GoT) wordt melding gemaakt van een faillissement van AC Ryan Europe. Tevens laat een voormalig werknemer daar weten dat het bedrijf al langer richting een failiisement ging. Onder meer door 'commercieel verkeerde beslissingen' te nemen. Het bedrijfspand in Rotterdam waar AC Ryan Europe zetelde, staat inmiddels te huur. 

Het AC Ryan kantoor in Rotterdam bediende dertig landen. Het bedrijf richte zich met name op mediaplayers. Denk aan de beroemde PlayON HD, de HD Mini en HD2. Leuke spelers en harde concurrentie voor bijvoorbeelde Mede8er die soortgelijke spelers maakt. Het is nog onduidelijk of de Europese vestiging een doorstart kan maken. 

Bron: tweakers

Geschreven door: Jaap Veenstra op

Category: Nieuws, Organisatie

Tags: mediaplayers, faillisement

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord