abonneren

Aanvragen topleveldomeinen bekend

ICANN heeft een lijst vrijgegeven met alle aanvragen voor topleveldomeinen. Er is een aanzienlijk aantal aanvragen vanuit Nederland binnengekomen.

Het registreren van nieuwe topleveldomeinen is een lange procedure. De Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN) beoordeelt alle aanvragen en maakt de uiteindelijke beslissing of de nieuwe domeinextensies toegestaan worden. Vandaag maakt de organisatie de lijst bekend van alle aanvragen die voor de deadline binnengekomen zijn. Het gaat om meer dan 1900 aanvragen van bedrijven die per stuk $ 185.000 aanvraagkosten hebben betaald.

Een aantal bedrijfsnamen was al bekend, zoals Google dat hoopt het topleveldomein .lol te krijgen. Daarnaast zijn er ook meerdere aanvragen voor populaire domeinen als .inc en .ltd. Vanuit Nederland hebben flink wat bedrijven domeinen aangevraagd. De Gemeente Amsterdam wil .amsterdam hebben en de landelijke overheid gaat voor .overheidnl. De politie heeft een aanvraag voor .politie ingediend. De aanvragen kosten een hoop geld – een potentieel pijnpunt voor overheidsdiensten. Bovendien is het nog helemaal niet zeker dat de aanvraag ook toegekend wordt. De ICANN heeft daarover het laatste woord.

Geschreven door: Abram Wagenaar op

Category: Nieuws, Samenleving

Tags: icann, domeinen