Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

'Aantal ransomware-families met 752 procent toegenomen'

Antivirusbedrijf Trend Micro merkte in 2016 een enorme stijging (752 procent) in het aantal ransomware-families op ten opzichte van het jaar ervoor. Dat is ook niet zo vreemd, want het is een lucratieve business.

In 2015 merkte Trend Micro nog 29 ransomware-families op. In 2016 waren dat er al 247. Met name bedrijven zijn daarbij een gewild doelwit. Cybercriminelen haalden er vorig jaar 1 miljard dollar mee binnen.

Van de 81 miljard malware-besmettingen kwam 75 miljard binnen via malafide e-mails. Eerder toonde Kaspersky ook al aan dat er vorig jaar meer phishing-aanvallen plaatsvonden. De kans op een virus is dus het grootst via besmette mailtjes. 

Kwetsbaarheden

Trend Micro ontdekte daarnaast ook nog honderden kwetsbaarheden in besturingssystemen en software. Daarbij viel op dat het aantal lekken in Microsoft-producten behoorlijk terugliep, van circa 180 in 2015 naar 90 in 2016. 

Bij Apple- en Android-producten steeg het aantal ontdekte kwetsbaarheden juist. 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Security

Tags: Ransomware

Nieuws headlines

dinsdag 16 januari

donderdag 30 november

Laatste reactie