abonneren

Aanpassingen in Group Policy Editor sluiten straks Pro-gebruikers buiten

Microsoft voert met de Anniversary Update voor Windows 10 enkele aanpassingen door aan de Group Policy Editor, waardoor Pro-gebruikers minder opties ter beschikking hebben.

De site GHacks ontdekte de wijzingen in de 'editor voor lokaal groepsbeleid'. Sommige instellingen kunnen in Windows 10 Pro niet meer gewijzigd worden, waar dat nu nog wel kan. Met daarbij de boodschap 'Deze setting is alleen van toepassingen op Enterprise en Education edities'.

Advertenties

Het belangrijkste verschil zit 'm in de instelling 'Ervaring voor Microsoft-consumenten uitschakelen' en 'Tips voor Windows niet meer weergeven', onder 'Inhoud van de cloud'. Deze settings bepalen respectievelijk of suggesties voor apps getoond mogen worden in het startmenu en of pop-ups met tips getoond kunnen worden. Beide zijn via deze weg straks niet meer aan te passen in Windows 10 Pro.

Andere settings die niet meer tot de mogelijkheden behoren, zijn het volledig uitschakelen van het vergrendelscherm en het blokkeren van apps uit de Windows Store. De Anniversary Update lanceert op 2 augustus aanstaande. 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Windows 10

Tags: Anniversary Update