Aandelenkoers RIM naar nieuw dieptepunt

Het zou een kentering moeten betekenen voor Research In Motion, de geplaagde fabrikant van BlackBerry-toestellen: op BlackBerry World presenteerde het bedrijf zijn nieuwe BlackBerry OS 10. Hiermee zou BlackBerry weer een geduchte concurrent moeten worden voor het iPhone- en Android-platform. Investeerders zijn echter niet overtuigd.

De introductie van het fonkelnieuwe BlackBerry OS 10 heeft de koers van het aandeel Research In Motion weinig goeds gedaan. In tegendeel: de koers van het aandeel zakte tijdens de drie dagen van het BlackBerry World-event met zo'n 15 procent en kwam  gisteren zelfs onder de $12 te liggen. Hiermee staat het aandeel op het laatste niveau in acht jaar.

BlackBerry OS 10 moet de redding worden voor de noodlijdende fabrikant. Het besturingssysteem is compleet vernieuwd en de eerste developertoestellen zetten volledig in op touch-invoer, om zo beter te kunnen concurreren met de iPhone en Android-toestellen. In reactie op de koersdaling heeft CEO Thorsten Heins vandaag wel benadrukt dat Research In Motion geen afscheid zal nemen van BlackBerry-toestellen met een fysiek toetsenbord.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Organisatie

Tags: aandelen, rim