Aandelenkoers Apple op recordhoogte

Wat nou recessie? Tegen alle trends in blijft de aandelenkoers van Apple maar stijgen. In februari doorbrak Apple de magische grens van $500 per aandeel, wat er meteen voor zorgde dat de technologiegigant het waardevolste bedrijf ter wereld werd. Nu doorbreekt Apple ook de $600-grens.

Een ongekend moment op de Amerikaanse aandelenbeurs: Apple doorbrak vanmorgen, vlak na de opening van de beurs, de grens van $600 per aandeel. Uiteindelijk zakte de aandelenkoers weer iets onder de $600, maar analisten verwachten dat de koers na een korte dip (in verband met de levering van de iPad 3) toch écht boven de $600 uit zal komen.

Om de aandelenkoers van $600 in perspectief te brengen: we praten hier over een gecombineerde waarde van maar liefst $559 miljard dollar, de op twee-na-hoogste waarde van een publiek bedrijf ooit. Alleen Microsoft en General Electric waren ooit meer waard (ongeveer $600 miljard), ten tijde van de dot-com-zeepbel eind jaren '90.

De groei van Apple lijkt van geen ophouden te weten. 17 maanden geleden stond de koers op $300, zeven maanden geleden op $400, half februari doorbrak Apple de $500-grens en amper een maand later staat de koers rond de $600.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten